Грандиозно начало на Новогодишния музикален фестивал в НДК София постави

...
 
Грандиозно начало на Новогодишния музикален фестивал в НДК София постави
Коментари Харесай

Двама президенти, двама посланици и многобройна публика аплодираха Калас и Онасис в НДК

 

Грандиозно начало на Новогодишния музикален фестивал в НДК София сложи на 13 декември операта-мюзикъл „ Калас и Онасис “, продукция на Държавната опера във Варна във връзка 100-годишнината от рождението на великата Мария Калас, с присъединяване на Ева Перчемлиева и кипърския грък Мариос Андреу в основните функции.

Събитието почетоха с наличието си високопоставени посетители, измежду които президентите на Албания и България Байрам Бегай и Румен Радев, и посланиците в България на Гърция и Албания Алексиос Лимберопулос и Доника Ходжа.

Директорът на Националната опера и балет Абигейла Вощина показа възхищението си от спектакъла, осъществен взаимно с оркестъра и хора на Националната опера и балет на Албания. За софийската премиера на „ Калас и Онасис “ дойде от Ню Йорк и създателят на творбата, композиторът Христос Папагеоргиу. 

Пред многочислената аудитория в зала 1 на НДК на шефа на Театрално-музикален продуцентски център - Държавна опера -Варна Даниела Димова бе връчена премията „ Кристална лира “ в категория „ Мениджмънт на музикалното и танцовото изкуство “ за 2023 година, която сервира Станислав Почекански, ръководител на Съюза на българските музикални и танцови дейци.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР